Veelgestelde vragen

Wat geef ik mijn hond mee?

 

 Zorg in elk geval voor voldoende voer, kopieën van de vaccinaties en eventueel medicijnen. Een slaapmatje, knuffel of speeltje meegeven kan, om je hond zich op zijn gemak te laten voelen. De hondenriem mag je na het brengen weer mee naar huis nemen, wij hebben voldoende hondenriemen om ze naar de hondentaxi te brengen.

 


Wat als mijn hond niet in de roedel past?

 

 Elke nieuwe hond maakt eerst kennis met de roedel, in het bos. Een enkele keer komt het voor dat een hond niet in de roedel past, doordat deze te dominant is of juist te onderdanig. We kunnen in dat geval besluiten dat onze opvang voor jouw hond(en) niet past. Het gebeurt ook weleens dat twee honden in de roedel elkaar niet liggen. Bij het uitlaten en op onze opvanglocatie zorgen we dan dat die honden gescheiden blijven, om confrontaties te voorkomen.


Wat als honden zich niet goed gedragen?

 

 Ongewenst gedrag corrigeren wij zoveel mogelijk door het te negeren, er geen aandacht aan te geven. Daardoor zal dat gedrag afnemen. Aangepast gedrag belonen we met aandacht, zodat de hond dat gedrag zal herhalen. 


Wat doen jullie bij een noodgeval?

 

 Mocht je hond een ongelukje krijgen of op een andere manier gewond raken, dan nemen wij contact met je op. Moeten we met je dier naar de dierenarts, dan brengt de dierenarts de kosten hiervan in rekening bij het baasje.


Hoe zit het met de verzekering?

 

 Bij de eerste kennismaking met uw hond in het bos, vragen we je het inschrijfformulier ondertekend mee te nemen. Dit dient als bewijs van inschrijving, ook voor de verzekering.


Kan ik mijn puppy ook brengen?

 

 Jazeker, vanaf het moment dat je puppy alle inentingen heeft gekregen. Het is juist heel goed voor je pup om hem aan andere honden te laten wennen. Voor pups, maar dat geldt ook voor oudere honden, hebben we een aangepast programma, zodat ze niet te veel lopen.

 


Kan ik mijn teefje ook brengen als ze loops is?

  

Dat kan in overleg soms wel, bijvoorbeeld als we die periode geen reutjes in de groep hebben of als het teefje in de eerste weken van de loopsheid is.