Over ons...

 

Wij zijn Carel en Yvon van de Voorde, hondenliefhebbers in hart en nieren. Al sinds 2005 verzorgen wij met liefde en passie hondenopvang met een huiskamergevoel, eerst vanuit ons eigen woonhuis in Baarn, nu op een professionele ruime locatie in Amersfoort. Wij geloven erin dat deze unieke vorm van opvang voor honden het prettigst is.

 

 

 


 Roedelleider

 

Honden hebben conditioneel gedrag. Ze houden ervan als hun dagprogramma steeds hetzelfde is. Door dit dagelijks ritme blijft de rust in de roedel en is er zelden ruzie onder elkaar. Een roedel heeft natuurlijk een stabiele leiding nodig. Omdat wij dag en nacht altijd bij de honden aanwezig zijn, zien de honden ons als hun roedelleider. Hiermee houden we rust in de groep.


 Gedrag

 

Door op een goede manier gebruik te maken van het kopieergedrag van honden, kunnen wij ook gemakkelijk die ene hond met een rugzakje helpen. Die zal zich vrijwillig aanpassen aan het gedrag van de roedel. Elke hond wil immers bij de roedel horen en geen uitzondering zijn. Ook de roedel zal aangeven dat uitzonderlijk gedrag niet de bedoeling is. Ze corrigeren en sturen elkaar daarin dus zelf.

 

 

 


 Keurmerk

 

We zijn een erkend leerbedrijf, dus we hebben geregeld stagiaires die ons ondersteunen.

 

We zijn in het bezit van de diploma’s: Kineologisch Instructeur, Ras en Gedrag, Honden-EHBO en Katten- en Hondenbesluit. We zijn lid van bracheorganisatie DIBEVO [link https://dibevo.nl/].

 

 

Carel is de natuurlijke roedelleider in de hondenopvang. Yvon heeft ook Hondenuitlaatservice Voordedogs. Met onze eigen Nova Scotia Duck Tolling Retrievers fokken we af en toe met veel liefde een nestje. Meer informatie hierover vindt u op onze website Kennel Duizendschoon's.