Vakantieopvang

Vakantieopvang gaat om opvang voor langere tijd. Bijvoorbeeld omdat je een weekje naar de zon vliegt of een weekend in Parijs zit. Voorafgaand aan een vakantieperiode is de kennismaking met Holidaydogs en de roedel belangrijk.  Deze kennismaking vindt plaats op neutraal terein, namelijk in het bos. Na een korte wandeling met de honden die op dat moment opgevangen worden, is vaak al goed te zien of de hond opgenomen wordt in de roedel. Als alle honden, inclusief die van jou, na afloop in de hondentaxi springen is er een vriendschap voor het leven ontstaan en kan de opvang zonder zorgen van start gaan.

Opvang op grote hoogte
De opvang vindt plaats in een maisonettewoning. Dat is een huis met veel trappen. Daarom is het belangrijk dat je hond trappen kan en mag lopen. Natuurlijk maken we voor pups en oudere honden een uitzondering. Zij krijgen een VIP-behandeling waarbij ze naar boven en beneden gedragen worden. De woning is eenvoudig en diervriendelijk ingericht qua interieur. Nergens  vloerbedekking maar laminaat en tegels. Ook het meubilair is op de honden aangepast, simpel en niet nieuw. Natuurlijk is er af en toe wel zand te vinden als de honden net in de regen buiten hebben gelopen en ook is er hier en daar een hondenhaar te zien.

Blaffen in het bos
Een tweedagelijkse gang naar het bos behoort tot het programma. Lekker spelen, ravotten, stoeien, blaffen en af en toe een duik gebeurt in het bos. Zodra de honden thuis zijn, willen ze meestal nog maar een ding, of eigenlijk twee: drinken en daarna dutten!

Rond 18.00 uur krijgt de roedel eten.  Gedurende het klaarmaken moeten ze voor de keuken geduldig wachten op het eten. Het eten wordt gegeven in volgorde van de hiërarchie. Rond 23.00 uur is het tijd voor de laatste wandeling. De honden gaan nu niet naar het bos maar worden twee aan twee uitgelaten op de hondenuitlaatplaats. Daarna is het tijd voor de nacht.  De volgende dag begint het hele circus weer opnieuw.

Ophaalmoment
En dan eindelijk na een leuke logeerpartij bij Holidaydogs breekt het moment van hereniging aan. Bel vooraf even hoe laat je van plan bent je trouwe viervoeter op te halen.  Zo voorkom je dat je voor een dichte deur staat.

Hondenuitrusting
Een riem en een slaapmatje zijn voldoende. Soms is een speeltje ook prettig voor de hond. Daarnaast zijn voer, medicijnen, paspoort en inschrijfformulier belangrijk. Voer kunnen wij tegen betaling regelen.  Eenmaal per week krijgen alle honden pens. Gewoon omdat dit lekker is en omdat het goed is voor de hondenmaag.

Plannen
Een logeerpartij bij Holidaydogs kan pas van start gaan als er plek is en de verblijfskosten voldaan zijn. Om verzekerd te zijn van een plekje is het handig om ruim van tevoren de data door te geven.

Een hond niet ophalen
Gelukkig nog nooit voorgekomen, maar stel dat je je hond om wat voor reden dan ook niet op komt halen na een logeerpartij. In dat geval wordt er maandelijk een allimentatiebedrag afgesproken voor verblijf, medische zorg en voer. Liever dat een hond gelukkig is bij Holidaydogs dan dat hij of zij achtergelaten wordt aan een boom.

Dierenarts
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Mocht er een noodgeval zijn dan neemt Holidaydogs contact op om te overleggen. Bij spoedgevallen wordt er een bezoek aan de dierenarts gebracht. De afspraak met de dierenarts is dat wanneer Holidaydogs een bezoekje brengt de factuur aan de baasje van de hond wordt verzonden.

De logeerkaart
Een dag (24 uur) verblijf bij Holidaydogs kost maximaal €15,-. Een logeerkaart koop je per vijf dagen. De kosten voor één hond zijn €75,-  Voor de opvang van twee honden betaal je €110,- t en voor een derde hond betaal je € 160,-
De breng- en haaldagen gelden als logeerdag. Dagen die over zijn kunnen in overleg ingewisseld worden voor opvang op een andere dag gedurende het jaar.
Betalen kan per overmaking op IBAN NL12 INGB 0006721322 o.v.v van o de naam van uw hond, betalingskenmerk en kaartnummer.

 Informatiepakket
Er is een informatiepakket beschikbaar. Vraag deze geheel vrijblijvend aan!